Suutarin lapselle nettisivut

Kaksi kuukautta yrittäjyyttä on takana, ja Sananvalta saa vähitellen muotoaan. Yrityksen perustamishetkellä iskee kasvoille hyytävä tietoisuus siitä, että vaaditaan monia asioita, jotta yritys ylipäätään olisi olemassa muidenkin kuin tietokantojen ja rekisterien mielestä. Ihmiset vaativat näkyvyyttä ja mielikuvia. On oltava näköinen, tuntuinen, oloinen.

Alkupaloiksi nimi ja ilme

Mitä vaaditaan, että yritys voi olla rinta rottingilla esillä? Yritysilmeestä saa hyvän alun kaikkeen, sillä yrityksen nimi ja logo jyräävät heti esille joka käänteessä. Yrityksen nimi vaatii makustelua, kulkemista metsälenkillä tai vaikkapa torikahvilla istumista. Nimi kertoo tekijästään, jää mieleen ja sulautuu kieleen. Sananvalta-nimi sai alkunsa ulkoillessa. Halusin sen olevan jylhä ja mahtipontinen, kertovan omalta osaltaan laadukkaan tekstin tärkeydestä.

Yritysnimestä liikkeelle ja ilmettä muodostamaan. Itse olen copywriter, joten pysyn mielelläni vahvuusalueellani ja luovutin siksi vastuun Sananvallan ulkoasusta hyvälle ystävälleni ja taitavalle AD:lle Mari Palkénille Nuu Nuu Designiin. Ilmeessäkin on oltava tarina, aivan kuten yritysnimessä. Mari kuunteli asiakastaan tarkalla korvalla ja tavoitti logoon toivomani jylhän ja samalla humoristisen oivaltavan tunnelman. Sananvallan kruunu on täten laskettu ohimolleni. Ja mikä sen mahtavampaa, kuin jaella tyrmäävän oransseja hienoja uutukaisia käyntikortteja. Kiitos tästä kuuluu Marin lisäksi Prigi Oy:lle, joka toteutti kortit toiveiden mukaan.

Älä ohita viestintäsuunnitelmaa

Ilmeen lisäksi yritys tarvitsee välttämättä verkkosivut ja läsnäolon ainakin jossain sosiaalisen median kanavassa. Kaikki tämä ei synny ilman suunnittelua ja tavoitteiden asettamista. Tylsältä ehkä kuulostaa, mutta on todellisuudessa innostavaa ja itse asiassa mieltä kirkastavaa. Kun suunnitelma vähitellen saa muotoaan, on helpompi keskittyä toteuttamiseen. Verkkosivujen rakenne hahmottuu uutteralla työllä ja viestintäsuunnitelma rakentuu pala palalta taulukkoa tuijottaen.

Hyvin suunniteltu on mielestäni enemmänkin kuin puoleksi tehty. Se on jopa ¾ tehty. Kattava viestintäsuunnitelma ja tarkkaan laadittu viestinnän vuosikello tukevat yrityksen toimintaa ja selkeyttävät päämäärää. Kaikkeen ei voi keskittyä ja markkinointia ei kannata tehdä roiskimalla, joten siitäkin syystä korostaisin erityisesti suunnittelun tärkeyttä.

Onko yritys olemassa?

Suunnittelun jälkeen on mahdollista lähteä toteuttamaan näkyvyyttään eri medioissa. Tässä kohdassa itse olen juuri nyt. Verkkosivuille syntyy sisältöä, ensimmäinen blogitekstini on viittä vaille ta-daa. Alkuvaiheessa valitsin sosiaalisen median kanavikseni LinkedIn:in sekä Facebookin. Mietitään myöhemmin, mitä muita tarpeita ilmenee. Sosiaalisessa mediassa on syytä olla, sillä somen käyttö on arkipäivää ikäluokasta riippumatta. Verkkosivut puolestaan vaaditaan siksi, että se on yrityksen oma koti. Paikka, jossa saa näyttää juuri siltä, mitä itse on ajatellut olevansa.

Onko sinulla yritys alkumetreillä? Tai tuntuuko, että olet siirtynyt suoraan käytännön tekemiseen ilman sen kummempia koukeroita. Tässä vielä muistilistaa, mitä yritys tarvitsee ollakseen olemassa. Ja jos tuntuu konstikkaalta koko homma, niin voin auttaa. Sitä varten on Sananvalta ja Hanna – työtuttujen kesken Hanu.

Yritys tarvitsee olemassaolonsa tueksi:

  • Mieleenpainuvan ja helppokäyttöisen nimen
  • Ammattilaisen tekemän logon
  • Viestintä- ja markkinointisuunnitelman
  • Selkeät verkkosivut
  • Läsnäolon sosiaalisessa mediassa

Jatketaan tästä. Sananvallan mahtavaa -blogista pääset jatkossakin lueskelemaan markkinointiviestinnän ammattilaisen ajatuksia sanoista ja niiden vaikutuksista.

Leave a Reply