Läpy yrittäjälle!

Hyvää yrittäjänpäivää, arvoisat lukijani! Oma yritykseni on vasta muutaman kuukauden ikäinen, joten pystyn helposti eläytymään aloittavan yrityksen haasteisiin. Olemassaolo, näkyvyys ja tietoisuuteen tuleminen: Näistä yrittäjän on pakko ottaa tiukka niskalenkki, jos mielii saada asiakkaita (ja perunoita lautaselleen).

Olemassaolo liittyy vahvasti yrityksen viestinnän perusrakenteisiin. Ilman verkkosivuja et ole mitään, ja eipä se sosiaalisen median välttelykään ole hirvittävän hedelmällistä olemassaolon kannalta. Näiden asioiden parissa on syytä puurtaa mahdollisimman nopeasti yrityksen perustamisen jälkeen.

Näkyvyyttä yritykselleen saa monella tapaa. Sitä voi ostaa tai sitä voi ansaita olemalla kiinnostava. Positiivista näkyvyyttä saa tekemällä taidolla sitä mitä parhaiten osaa ja kertomalla siitä medialle oikealla hetkellä ja oikealla tavalla.

Tietoisuuteen tuleminen vaatii verkostoitumista ja lounastapaamisia. On lähdettävä ulos kammiostaan, on kerrottava ihmisille itsestään ja bisneksestään. Mietin juuri taannoin, kuinka sosiaalinen media on tullut iloksemme helpottamaan verkostoitumista. Erilaisten keskusteluryhmien ja –ketjujen kautta ihmiset löytävät tarvitsemansa yhteistyökumppanit yritykselleen. Loppujen lopuksi aina verkostoitumisessa on pohjimmiltaan kyse ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta, ystävien ja hengenheimolaisten löytämisestä.

Yrittäjäksi ryhtyminen vaatii rohkeuden rykäistä ja irtautua omilleen. Onneksi ei yksin tarvitse yrittää, vaikka onkin yksityisyrittäjä. Joka puolella on osaavia ja avuliaita ihmisiä, kun vain hoksaa kysyä apua.

Oman yritykseni alkutaipaleella on ollut monia hetkiä, joissa olen kokenut saaneeni tsemppipotkua toisilta yrittäjiltä. Yrittäjänpäivänä voisinkin kiittää kannustuksesta ja rinnalla kulkemisesta näitä verkostoistani löytyviä yrityksiä. Hyvin me vedetään, läpyt sille!

Sonck-Koota

Tauler & co

Jenny Paaljärvi Photography

NikkoTakko Jewelry

Neliömetri

Studio Kelkka

PUF Design Market

Viestintätoimisto Telegraafi

Mediascope

Lycka Reklam

Anni Ringbom

Videolle

Prigi

Herkkunuotta

Kirjanpitopalvelu Sami Siipola

Sanova

Graafme

Aucor

LeapMoon

Hermanni Vuorisalo

TBWA Turku

Jani Käsmä

Net9

Leave a Reply